Διαμέρισμα – Ανοίξεως | Βέροια

Το έργο αφορά στην ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 115 τ.μ. στην Βέροια. Οι κατευθυντήριες γραμμές της μελέτης ήταν οι λειτουργικές απαιτήσεις και η αισθητική των ιδιοκτητών. Βασικό ζητούμενο ήταν ο επανασχεδιασμός της σαλοτραπεζαρίας ώστε να επιτραπεί στο φυσικό φως να περάσει βαθύτερα στον χώρο.

Οι ανακαινιζόμενοι χώροι προσεγγίστηκαν με αφαιρετική διάθεση καθώς πρόθεση ήταν η δημιουργία μιας μοντέρνας, μινιμαλιστικής κατοικίας. Οι καθαρές γραμμές των κοινόχρηστων χώρων και των λουτρών, η χρωματική παλέτα και η χρήση σύγχρονων υλικών αναδεικνύουν την σχεδιαστική λιτότητα, δημιουργώντας παράλληλα χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Η λειτουργική σύνδεση και εξωστρέφεια των κύριων χώρων της κατοικίας ισορροπεί άψογα με την διατήρηση της ιδιωτικότητας των υπνοδωματίων, καθώς μία συρόμενη πόρτα απομονώνει την σαλοκουζίνα από την υπόλοιπη κατοικία.

Η σύγχρονη αισθητική της κατοικίας συνδυάστηκε με ανάλογες επιλογές ποιοτικών υλικών όπως πλακίδια, κουφώματα, έπιπλα κουζίνας και είδη υγιεινής στο λουτρό και στο WC. Η χρήση λαμπτήρων φωτοδιόδων (LED) ψυχρού φωτός στους κρυφούς φωτισμούς βοηθούν στην πλήρη αισθητική αξιοποίηση του συνδυασμού του φυσικού και του τεχνητού φωτισμού ενώ η επίστρωση των δαπέδων με μεγάλα πλακίδια υψηλής αντοχής εντείνουν την ιδέα της ενοποίησης και την μινιμαλιστική ατμόσφαιρα του διαμερίσματος.

Περιοχή

  • Οδός Ανοίξεως - Βέροια

Έτος Κατασκευής

  • 2017