Πολιτική Ασφαλείας & Προσωπικών Δεδομένων

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών της ιστοσελίδας citic.gr, είναι πολύ σημαντική για εμάς. Η παρούσα δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων εξηγεί το είδος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται από εσάς, καθώς και τον τρόπο που χρησιμοποιούνται. Η CITIC DEVELOPMENT AND ENGINEERING, τηρώντας τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, διατηρεί τις προσωπικές σας πληροφορίες σε έναν ασφαλή κεντρικό διακομιστή. Σε εφαρμογή του Ν.2472/1997 “περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα” ως ισχύει σήμερα και σε συμμόρφωση με τον Κανονισμό της Ε.Ε. 2016/679, της Οδηγίας 2016/680 για την γενική προστασία δεδομένων της Ε.Ε. (GDPR), τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όλων των επισκεπτών τα οποία περιέρχονται σε γνώση μας στο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών, καταχωρούνται από την εταιρεία σε αρχείο δεδομένων και δε δύναται να διαβιβάζονται περαιτέρω στην Ελλάδα ή το εξωτερικό εκτός και αν η διαβίβαση των στοιχείων απαιτείται από το νόμο. Εάν ο επισκέπτης είναι ηλικίας μικρότερης των 16 ετών, θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση των γονέων του πριν τη χρήση των υπηρεσιών του ιστοτόπου.

Πληροφορίες και τρόποι επικοινωνίας

Η παρούσα ιστοσελίδα ανήκει στην επιχείρηση CITIC DEVELOPMENT AND ENGINEERING που εδρεύει στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στην οδό Θεοφράστου 1, περιοχή Άγιος Ιωάννης, η οποία αποτελεί και τον υπεύθυνο επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων. Αρμόδιος στην επιχείρησή μας για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι ο Ζήνων Μάτης (τηλέφωνο: +30 2313 058 193 | e-mail: info@citic.gr).

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερωτήσεις έχετε σχετικά με τη συλλογή και χρήση των προσωπικών σας δεδομένων ή την παρούσα δήλωση απορρήτου. Όπως επίσης και για την άσκηση των δικαιωμάτων σας από τον νόμο για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων στο e-mail: info@citic.gr.

Προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από τους επισκέπτες κατά την επικοινωνία μέσω της ιστοσελίδας

Όπως και όλες οι επιχειρήσεις που διατηρούν ηλεκτρονική παρουσία στο διαδίκτυο, έτσι και στην citic.gr συλλέγουμε δεδομένα με σκοπό να τη βέλτιστη λειτουργία του ιστοτόπου. Έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός και να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία και τις πληροφορίες που αναζητάτε κατά την επίσκεψη σας. Ορισμένα από τα δεδομένα αυτά παρέχονται άμεσα από εσάς, όπως κατά τη δημιουργία ενός προσωπικού λογαριασμού στην ιστοσελίδα με την συμπλήρωση σχετικής φόρμας, κατά τη διάρκεια σχολιασμού ή όταν επικοινωνείτε μαζί μας για εταιρικά ζητήματα, υποστήριξη ή πληροφορίες. Έχοντας την συγκατάθεσή σας, έχουμε πρόσβαση σε συγκεκριμένα δεδομένα σας, καταγράφοντας τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με την ιστοσελίδα. Για παράδειγμα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως τα cookies, ενδέχεται τα δεδομένα που συλλέγουμε να περιλαμβάνουν την διεύθυνση ΙΡ ή πληροφορίες του browser (φυλλομετρητή) που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας, καθώς και τους συνδέσμους που ακολουθήθηκαν. Ακόμη, χρησιμοποιείται ως εργαλείο το Google Analytics (GA) για να παρακολουθείται η δραστηριότητα των χρηστών. Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που συλλέγονται για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν τις εσωτερικές σελίδες και για να δούμε την πορεία των χρηστών  στον ιστότοπο. Παρότι το GA καταγράφει δεδομένα όπως η γεωγραφική σας θέση, η συσκευή σας, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν σας κάνει προσωπικά γνωστούς σε εμάς, καθώς παραμένουν ανώνυμες. Το GA καταγράφει επίσης τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση σας, όμως η Google δεν παρέχει πρόσβαση σε αυτό. Θεωρούμε ότι η Google είναι ένας τρίτος φορέας επεξεργασίας δεδομένων ο οποίος είναι συμβατός με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Για την συλλογή δεδομένων μέσω cookies ζητάμε τη ρητή σας συγκατάθεση κατά την είσοδό σας στην ιστοσελίδα μας, ενώ ειδικότερες πληροφορίες για την πολιτική των cookies μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας για παράδειγμα μέσω email ή τηλεφωνικά για να ζητήσετε πληροφορίες για υπηρεσίες, τιμές ή άλλο υλικό ή στοιχεία, ενδέχεται να συλλέξουμε από εσάς το πλήρες ονοματεπώνυμό , τη διεύθυνση email και τον τηλεφωνικό αριθμό σας ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και το περιεχόμενο (κείμενο) του e-mail που μας στείλατε επειδή αυτό είναι απαραίτητο για την επικοινωνία που ζητήσατε. Η αποστολή των στοιχείων σας μέσω των φορμών εγγραφής, σχολιασμού, επικοινωνίας κ.α. της ιστοσελίδας citic.gr, προϋποθέτει πως συναινείτε με τους όρους της παρούσας πολιτικής.

Εάν λάβετε κάποιο e-mail από εμάς, διατηρείτε πάντοτε τη δυνατότητα διαγραφής των στοιχείων σας από τη λίστα της εταιρίας, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες διαγραφής που περιλαμβάνονται σε κάθε email που αποστέλλουμε, ή με ένα απλό αίτημα σας στο info@citic.gr.

Ενημέρωσή και πληροφορίες για τα δικαιώματά σας

Η νομοθεσία προβλέπει για τα υποκείμενα των δεδομένων, την ύπαρξη δικαιώματος υποβολής αιτήματος στον υπεύθυνο επεξεργασίας για πρόσβαση και διόρθωση ή διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή περιορισμό της επεξεργασίας που αφορούν το υποκείμενο των δεδομένων ή δικαιώματος αντίταξης στην επεξεργασία, καθώς και δικαιώματος στη φορητότητα των δεδομένων, καθώς και ανάκλησης της τυχόν συγκατάθεσης που δώσατε με μελλοντική ισχύ.

Για σχετικά θέματα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Κηφισίας 1-3, 115 23 Αθήνα, Ελλάδα»

Δικαίωμα πρόσβασης

Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να λαμβάνει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας, επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν υφίστανται επεξεργασία και εάν συμβαίνει αυτό, το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα αυτά.

Δικαίωμα διόρθωσης

Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να απαιτήσει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν. Έχοντας υπόψη τους σκοπούς της επεξεργασίας, το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να απαιτήσει τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μεταξύ άλλων μέσω συμπληρωματικής δήλωσης.

Δικαίωμα διαγραφής

Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και ο υπεύθυνος επεξεργασίας υποχρεούται να διαγράψει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων

Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να λαμβάνει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν και τα οποία έχει παράσχει σε υπεύθυνο επεξεργασίας, σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και το δικαίωμα να διαβιβάζει τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς αντίρρηση από τον υπεύθυνο επεξεργασίας στον οποίο παρασχέθηκαν αρχικά τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Δικαίωμα εναντίωσης
  1. Ο χρήστης δικαιούται να αντιτάσσεται, ανά πάσα στιγμή και για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή του, στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν με αυτοματοποιημένο τρόπο.
  2. Εάν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης, το υποκείμενο των δεδομένων δικαιούται να αντιταχθεί ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν για την εν λόγω εμπορική προώθηση, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, εάν σχετίζεται με αυτήν την απευθείας εμπορική προώθηση.
  3. Όταν τα υποκείμενα των δεδομένων αντιτίθενται στην επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν υποβάλλονται πλέον σε επεξεργασία για τους σκοπούς αυτούς.
Διαβίβαση δεδομένων σε τρίτες χώρες

Η επιχείρησή μας δεν διαβιβάζει τα δεδομένα σας σε τρίτες χώρες.

Διαβίβαση δεδομένων σε τρίτους

Η επιχείρησή μας δεν διαβιβάζει τα δεδομένα σας σε τρίτους εκτός αν αυτό είναι υποχρεωτικό εκ του νόμου.

Για πόσο καιρό αποθηκεύουμε τα Προσωπικά Δεδομένα;

Τα Προσωπικά σας Δεδομένα θα διατηρούνται για όσο απαιτείται για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σκοπό ή για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν.

Με ποιον τρόπο ασφαλίζουμε τα Προσωπικά Δεδομένα

H επιχείρησή μας λαμβάνοντας υπόψη το πεδίο εφαρμογής, το πλαίσιο και τους σκοπούς της επεξεργασίας, καθώς και τους κινδύνους διαφορετικής πιθανότητας επέλευσης και σοβαρότητας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των φυσικών προσώπων από την επεξεργασία, εφαρμόζει αποτελεσματικά, τόσο κατά τη στιγμή του καθορισμού των μέσων επεξεργασίας όσο και κατά τη στιγμή της επεξεργασίας, κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, κατά τρόπο ώστε να πληρούνται οι απαιτήσεις του νόμου και να προστατεύονται τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων σύμφωνα με την πολιτική ασφαλείας της επιχείρησής μας

Τι συμβαίνει όταν αλλάζουμε την παρούσα δήλωση προστασίας;

Ενδέχεται να επικαιροποιούμε κατά καιρούς την παρούσα δήλωση για οποιονδήποτε λόγο. Θα σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές σε αυτήν αναρτώντας τη νέα δήλωση εδώ ή, εφόσον οι αλλαγές στη δήλωση είναι ουσιώδεις σε σχέση με τις πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς, αναρτώντας μια εμφανή ειδοποίηση στην ιστοσελίδα μας ή αν είναι αναγκαίο αποστέλλοντας ένα email στη διεύθυνση που μας έχετε δηλώσει πριν την εφαρμογή των αλλαγών αυτών. Εάν απαιτείται, θα ζητήσουμε εκ νέου τη συγκατάθεσή σας.

Πληροφορίες σχετικά με τα Cookies

Τα cookies αποτελούν κομμάτια πληροφορίας, τα οποία με την μορφή μικρού κειμένου αποτελούμενου συνήθως από γράμματα και αριθμούς (συμβολοσειρές), αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή (browser) του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείτε (Safari, Chrome, Firefox κ.α.), βοηθώντας στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των ιστοσελίδων. Τα cookies δεν προκαλούν βλάβες ή άλλες αλλαγές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών, ούτε και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς. Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στα cookies χρησιμοποιούνται για αναγνωριστικούς σκοπούς. Με την χρήση τους μας δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούμε την ιστοσελίδα citic.gr με τρόπο αποδοτικό και να παρακολουθούμε τη συμπεριφορά των επισκεπτών μας. To citic.gr χρησιμοποιεί τα cookies για να παρέχει στους επισκέπτες του πληροφορίες και να διεκπεραιώνει καλύτερα τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας.

Οι διαφορετικοί τύποι των cookies

Αναλυτικά στοιχεία

Τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, δύνανται να εμφανίσουν διαφημίσεις της εταιρίας σε άλλους ιστότοπους.

Τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, δύναται να κάνουν χρήση των cookies για την ενημέρωσή, βελτιστοποίηση και προβολή διαφημίσεων που βασίζονται σε προηγούμενη επίσκεψη του επισκέπτη στο citic.gr.

To citic.gr δύναται επίσης να αξιοποιήσει τα cookies από προηγούμενη επίσκεψη χρηστών στην ιστοσελίδα, για επαναληπτικό μάρκετινγκ. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την εξαίρεσή τους από τέτοια χρήση των cookies από την Google εδώ.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τον φυλλομετρητή (browser) σας, να σας ενημερώνει κάθε φορά, προτού γίνει η λήψη ενός cookie και να αποφασίζετε εσείς τη λήψη ή την απόρριψή του. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχετε υπόψη πως ενδέχεται να μην είστε σε θέση να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες της ιστοσελίδας.

To citic.gr δύναται να χρησιμοποιεί τις λειτουργίες του Google Analytics για τις διαφημίσεις προβολής (όπως για επαναληπτικό μάρκετινγκ, αναφορές εμφάνισης δικτύου εμφάνισης Google, ενσωμάτωση του διαχειριστή καμπάνιας Doubleclick ή αναφορές δημογραφικών στοιχείων και ενδιαφερόντων).

Χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις διαφημίσεων, οι επισκέπτες μπορούν να εξαιρεθούν από το Google Analytics για διαφημίσεις προβολής, καθώς και να προσαρμόσουν τις διαφημίσεις του Δικτύου εμφάνισης Google.

Εδώ θα βρείτε τις διαθέσιμες επιλογές εξαίρεσης του Google Analytics για τον ιστό.

To citic.gr συμμορφώνεται με την πολιτική διαφημίσεων βάσει ενδιαφέροντος του Google AdWords και τους περιορισμούς για ευαίσθητες κατηγορίες και χρησιμοποιεί επαναληπτικό μάρκετινγκ με το Google Analytics για διαφημιστική χρήση διαδικτυακά.

To citic.gr και τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, χρησιμοποιούν μαζί cookies αρχικού κατασκευαστή (όπως το cookie του Google Analytics) και cookies τρίτου μέρους (όπως το cookie DoubleClick), για την ενημέρωση, τη βελτιστοποίηση και την προβολή διαφημίσεων, σύμφωνα με τις προηγούμενες επισκέψεις χρηστών στον ιστότοπό της.

To citic.gr και τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, χρησιμοποιούν μαζί cookies αρχικού κατασκευαστή (όπως το cookie του Google Analytics) και cookies τρίτου μέρους (όπως το cookie DoubleClick), για την εκτέλεση αναφορών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εμφανίσεις των διαφημίσεών της εταιρείας, άλλες χρήσεις υπηρεσιών διαφήμισης και οι αλληλεπιδράσεις με αυτές τις εμφανίσεις διαφημίσεων και υπηρεσίες διαφήμισης σχετίζονται με επισκέψεις στον ιστότοπό citic.gr.

To citic.gr δύναται να χρησιμοποιεί δεδομένα από τη διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος της Google ή δεδομένα κοινού τρίτου μέρους (όπως η ηλικία, το φύλο και τα ενδιαφέροντα) με το Google Analytics.